Recebi a visita de uma amiga muito especial esta semana.
Como é que se recebe alguém tão especial?
Com um "chá das 5", também ele muito especial, pois claro!
Scones de arando com manteiga e doce de morango caseiros... e naturalmente um bom e autêntico English Tea.
(É sempre tão bom rever-te, querida amiga!)
A dear friend of mine came in for a visit this week.
How do we welcome someone that special?
With an equally special afternoon tea, of course!
Cranberry scones with homemade butter and strawberry jam and a good and authentic English tea.
Ingredientes:
- 500gr de farinha com fermento;
- 50 gr de açucar;
- 110gr de mateiga;
- 300 ml de leite;
- Arandos (à descrição).
Misture (com as mãos) muito bem, a farinha, o açucar e a manteiga, no final junte os arandos.
Com uma colher de pau abra um buraco no meio e adicione o leite, misture com cuidado, de fora para dentro, assim que os ingredientes estiverem misturados pare de mexer ou irá perder todo o ar encorporado na massa.
Transfira a massa para uma superficie limpa e enfarinhada, achate-a um pouco e corte-a com um cortador redondo.
Coloque no forno a 180º por cerca de 20mins.
Ingredients:
- 500gr of self raising flour;
- 50g of caster sugar;
- 110gr of butter
- 300ml of milk;
- Cranberries (at your discretion).
Mix (with your hands) very well, the flour, the sugar and the butter, at the end, add the cranberries.
With a wooden spoon, open a whole in the middle of the dough and add the milk, mix very carefully from the edges to the center, as soon as it's combined stop mixing or you'll squash out all the air.
Transfer the dough to a clean surface, sprinkled with flour, flatten it a little bit, and cut out with a round cutter.
Put it on a baking tray for about 20 mins at 180º (this will always depend on your equipment).
Sem comentários:
Enviar um comentário
Thank you so much for your visit, and for taking the time to leave me a comment.
It is always a pleasure to hear from my readers, and it really makes my day!
Sofia
xxx