quinta-feira, 13 de fevereiro de 2014

French Crepes

Crepes...
Adoro crepes!

Começaram a fazer parte da minha panóplia de receitas "de reposição de enzimas do bem-estar" há 9 anos atrás - altura do meu Erasmus, em Itália.

Aprendi a fazê-los com a minha companheira de casa, A. 
Fazíamos matinés de crepes, assim como longas soirées, onde de repente começávamos a falar de tudo e mais alguma coisa. Confissões inacreditáveis, sob uma travessa de crepes com Nutella - acompanhadas de vez em quando de uma qualquer bebida mais espirituosa...

Pizzas? Pastas? Gelatti
Sim, também. Mas quantos, e quantos crepes, chegamos a comer!!! 

Era um treat acessível às nossas parcas economias, e a mim ajudavam-me a suportar as saudades do namorado (e a aumentar de peso), à A... não posso contar...

Estava mesmo a precisar da minha dose de crepes, hoje...


Crepes... 
I love crepes! 

They became part of my recipe range for "welfare enzymes replacement", 9 years ago - time of my Erasmus, in Italy. 

I learned how to make them with my roommate, A. 
We used to make crepes matinees, as well as, long soirées, where suddenly we began to talk about anything... Unbelievable confessions, under a plate of crepes with Nutella - occasionally accompanied by a spirit drink... 

Pizzas? Pastas? Gelatti
Sure, also. But OMG, how many crepes have we ate!!! 

It was an affordable treat to our meager savings, and personally, it helped me to bear the boyfriend longing (and exponentially increase my weight), and A... I can't tell you... 

Today, I really needed my dose of crepes... 






Ingredientes:

- 1 ovo;
- 1 caneca de leite;
- 1 caneca de farinha;
- 1 pitada de sal;
- manteiga - para untar a frigideira.

Mistura-se o ovo, o sal e a farinha e só depois, pouco a pouco, o leite (para evitar grumos).

Unta-se a frigideira com um pouco de manteiga  - também há, quem envolva a manteiga na massa.

Cobre-se a frigideira com a massa - apenas o suficiente para cobrir o fundo (ninguém gosta de um crepe muito espesso!)

Recheia-se a gosto, doce ou salgado existem inumeras possibilidades: apenas nutella, banana com nutella, espinafres, fiambre e queijo (sugestões para uma luch box) etc.
Com uma bola de gelado de baunilha, é também uma excelente e rápida sobremesa, para os jantares com amigos.

E depois é só... atenuar as saudades...
Acompanhando com um cappuccino, talvez?

Ingredients:

- 1 egg;
- 1 mug of milk;
- 1 mug of flour;
- a pinch of salt;
- butter - to butter up the frying pan

Mix the egg, the salt, the flour and only then the milk, little by little, (to avoid lumps).

Butter up the frying pan - some people, evolve the butter in the dough.

Cover the frying pan with the dough - just enough to cover the bottom (no one likes a very thick crepe!)

Garnish to taste, sweet or savory, there are numerous possibilities: just nutella, banana with nutella, spinach, ham and cheese (suggestion to a lunch box), etc.. 
With a scoop of vanilla ice cream, it's also an excellent, and quick dessert, for dinner with friends.


Then concentrate yourself in mitigate those... nostalgic feelings... 
With a cappuccino perhaps?





You can follow Sofias's Whispers on: 

Sem comentários:

Enviar um comentário

Thank you so much for your visit, and for taking the time to leave me a comment.
It is always a pleasure to hear from my readers, and it really makes my day!
Sofia
xxx


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...